Kmetija Komljanc

Kmetija Komljanc

Kmetija Komljanc leži v naselju Podbočje, ki se razprostira na nadmorski višini 153 metrov. Lastnika kmetije sta oče in sin, oba z imenom Martin. Zadevata se, kako dragocena je za Slovenijo in Slovence hrana, pridelana na domačih tleh, zato se na kmetiji trudijo, da kupcem zagotovijo pridelke najvišje kakovosti. Na kmetiji že vrsto let pridelujejo papriko belo in zeleno, zgodnji krompir, solatne kumare, zgodnje zelje, solato kristalka, endivija in majska kraljica, paradižnik, radič štrucar in rdeč, zelje in varaždinsko zelje. V njihovih pridelkih se odraža znanje, osnovano na bogatih izkušnjah, ki pa ga pridno dopolnjujejo s spremljanjem novih trendov.

 

V sklopu projekta Spar Kot nekoč pridelujejo slovensko avtohtono sorto paradižnika Val in solato majsko kraljico. Pridelava paradižnika poteka prijazno do narave, v skladu z merili integrirane pridelave in ročno. Občutljive plodove obirajo sproti, kakor dozorevajo, in poskrbijo za kar najhitrejši in previden prevoz do Sparovih trgovin.

 

PARADIŽNIK VAL

 

Kot opozarjajo pridelovalci iz kmetije Komljanc, je paradižnik Val občutljiv na otiske, kar pomeni, da moramo biti pri transportu še posebej pazljivi, da se ne obtolčejo. Ko ga izbiramo s police, pa verjemimo svojim očem in ga ne otipavajmo. Le tako bodo lahko vsi kupci uživali v enako kakovostnih rdečih plodovih.

 

SOLATA MAJSKA KRALJICA

 

Sorto so že leta 1928 opisali kot eno najboljših za zgodnjo pridelavo na prostem, vendar se je
tekom let izgubila in z naših vrtov skoraj izginila. Zgodnja mehkolistna solata z okroglimi listi si
resnično zasluži svoje ime. Hrustljavo svežo solato nadvse polnega, domačega okusa lahko zopet najdete v trgovinah Spar in Interspar.

Kmetija Komljanc je ena izmed dobaviteljic iz Skupine Posavje d. o. o.

Deli s prijatelji
Vsi pridelovalci

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila

Preberi več zanimivih vsebin

Vrtičkanje z Metko – o meni

Vrtičkanje z Metko – o meni

Preberi več
Paprika – brez nje ne gre!

Paprika – brez nje ne gre!

Preberi več
Skrb za solato na vrtu

Skrb za solato na vrtu

Preberi več