Evrosad

Skupina Evrosad združuje tri večja podjetja – Evrosad, Sadjarstvo Blanca, Sadjarstvo Ormož in več  samostojnih sadjarjev iz Slovenije. Kot prva je pred 17 leti pričela aktivno poslovati družba Evrosad in tako nadaljevala bogato zgodovino, ki so jo ustvarili dedki današnjih sadjarjev. Danes skupina Evrosad na 650 hektarjih površin letno pridela 20.000 ton jabolk, 1.500 ton hrušk in 200 ton breskev. Poleg oskrbe slovenskih kupcev so kakovost svojih pridelkov dodatno dokazali tudi z uspešnim prodorom na tuje trge. Svoje sadje tako prodajajo v 15 državah v Evropi, preko Dubaja pa še v 17 državah Srednjega vzhoda.

 

Pri pridelavi sadja uporabljajo novo metodo pridelave, ki velja za eno najsodobnejših v evropskem merilu. Gre za skupek različnih naprednih tehnik pridelave, ki omogočajo minimalno uporabo sredstev za varstvo rastlin. Kot radi poudarijo v Evrosadu, znajo na zanesljiv ter okolju in ljudem prijazen način pridelati zadostne količine kakovostnih živil, kar prvovrstna slovenska jabolka brez dvoma so.

 

V sklopu projekta SPAR Kot nekoč smo skupaj s strokovnjaki Sadjarstva Evrosad precepili kar 5.000 dreves avtohtonih sort jablan – sevniške voščenke in boskopskega kosmača. Jablane bodo deležne strokovne nege in oskrbe, tako da boste lahko v prihajajočih letih uživali okusne, sočne in skoraj pozabljene sorte jabolk.

Deli s prijatelji
Vsi pridelovalci

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila

Preberi več zanimivih vsebin

Začetek sezone

Začetek sezone

Preberi več
Paprika – brez nje ne gre!

Paprika – brez nje ne gre!

Preberi več
Skrb za solato na vrtu

Skrb za solato na vrtu

Preberi več