Vrtičkanje z Metko – o meni

Vrtičkanje z Metko – o meni
17-Apr-2018

Ko sem kot majhna punčka številna zgodnja jutra preživela z otekom (dedkom) na vrtu in dvorišču, nisem slutila, da se mi bo tudi kot odrasli dan velikokrat začel med gredicami, kjer bom občudovala prebujajočo se naravo. Na vrt se rada vračam tudi preko dneva in se sproščam v lepoti narave. Hkrati sem vrtu hvaležna, ker me skozi vse leto oskrbuje z domačo zelenjavo, zelišči, sadjem in cvetlicami.
Ker sem torej otroštvo večinoma preživljala ob babici in dedku, ki sta z veliko ljubeznijo vrtnarila, je njun odnos do narave ter njuno občudovanje in uživanje ob drobnih stvareh, pa tudi samoumevnost tega, da imaš vrt in pridelke, začelo rasti z mano. In ko si enkrat vrtnarsko okužen, ko veš, kakšnega okusa je prava zelenjava, si v vrt zaljubljen za vse življenje.
Vrt naj tudi vam pomeni prostor za zabavo, preživljanje prostega časa, igro z otroki, klepet s sosedo, posedanje in opazovanje za dušo. Ko napolnite košarico ali zabojček s svežimi pridelki, naj vas prevzameta ponos in hvaležnost.

Prevzeto iz knjige Vrtičkanje z Metko in Tino

Metka in Tina sta mati in hči. Obe zagovornici zdravega, aktivnega, naravi prijaznega življenja. Že leta vodita in organizirata predavanja ter delavnice za otroke in odrasle. Že 5. sezono sta voditeljici oddaje Vrtičkanje. S podajanjem znanja želita spodbuditi ljudi, da naredijo nekaj za svoje zdravje, boljše počutje, polnejšo denarnico ter pozitivnejši in spoštljivejši odnos do vsega, kar nas obdaja.

Deli s prijatelji
Vsi vrtnarjenje

Preberi več zanimivih vsebin

Paprika – brez nje ne gre!

Paprika – brez nje ne gre!

Preberi več
Skrb za solato na vrtu

Skrb za solato na vrtu

Preberi več
Začetek sezone

Začetek sezone

Preberi več

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila