Vrtec Pedenjped Ljubljana

Vrtec Pedenjped Ljubljana
24-Maj-2017

Tudi otroci iz Vrtca Pedenjped  v Ljubljani so letos posejali  semena slovenskih avtohtonih sort SPAR Kot nekoč in skrbeli za rast rastlin.

Urejanje vrtička

Skupinica Surikate je prevzela skrb za vrtiček od svojih starejših kolegov.  Z veseljem so se odzvali na naše povabilo, da se pridružijo projektu ohranjanja slovenskih avtohtonih sort. Najprej so se seznanili s semeni, gnojilom in orodjem za vrtnarjenje. Z vzgojiteljicami so se pogovorili o pomenu gnojenja. Pokazali so že veliko znanja, ki so ga pridobili med opazovanjem in delom na vrtu s starši, babicami in dedki.  Nato so si ogledali gredice in poimenovali trajnice. Ko so očistili gredice, so natrosili novo zemljo in gnojilo ter z grabljicami in lopatkami gredice še malo prekopali. Gredice so označili s kamenčki. Sami so pobarvali še velike kamne, ki označujejo, kaj so kam posejali.

 Setev na vrt in v šotne lončke

Urejanju vrtička je sledila setev semen avtohtonih sort motovilca, solate, rumene maslene kolerabe in ljubljanskega rumenega korenja. Otroci so potresli semena v pripravljene kanalčke in jih zasuli z zemljo.  Semena paradižnika sorte val pa so posejali v šotne lončke, ki so jih postavili na okenske police.

 Po zapisu vzgojiteljic Vrtca Pedenjped Ljubljana.

 

Oglejte si, kako je potekalo njihovo delo in kako pridno so obdelovali svoje vrtičke.

 

Deli s prijatelji
Vsi aktualno

Preberi več zanimivih vsebin

Dragocena kopriva

Dragocena kopriva

Preberi več
Skrb za solato na vrtu

Skrb za solato na vrtu

Preberi več
Začetek sezone

Začetek sezone

Preberi več

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila