Vrtec Pedenjped Ljubljana

Vrtec Pedenjped Ljubljana
24-Maj-2017

Tudi otroci iz Vrtca Pedenjped  v Ljubljani so letos posejali  semena slovenskih avtohtonih sort SPAR Kot nekoč in skrbeli za rast rastlin.

Urejanje vrtička

Skupinica Surikate je prevzela skrb za vrtiček od svojih starejših kolegov.  Z veseljem so se odzvali na naše povabilo, da se pridružijo projektu ohranjanja slovenskih avtohtonih sort. Najprej so se seznanili s semeni, gnojilom in orodjem za vrtnarjenje. Z vzgojiteljicami so se pogovorili o pomenu gnojenja. Pokazali so že veliko znanja, ki so ga pridobili med opazovanjem in delom na vrtu s starši, babicami in dedki.  Nato so si ogledali gredice in poimenovali trajnice. Ko so očistili gredice, so natrosili novo zemljo in gnojilo ter z grabljicami in lopatkami gredice še malo prekopali. Gredice so označili s kamenčki. Sami so pobarvali še velike kamne, ki označujejo, kaj so kam posejali.

 Setev na vrt in v šotne lončke

Urejanju vrtička je sledila setev semen avtohtonih sort motovilca, solate, rumene maslene kolerabe in ljubljanskega rumenega korenja. Otroci so potresli semena v pripravljene kanalčke in jih zasuli z zemljo.  Semena paradižnika sorte val pa so posejali v šotne lončke, ki so jih postavili na okenske police.

 Po zapisu vzgojiteljic Vrtca Pedenjped Ljubljana.

 

Oglejte si, kako je potekalo njihovo delo in kako pridno so obdelovali svoje vrtičke.

 

Deli s prijatelji
Vsi aktualno

Preberi več zanimivih vsebin

Začetek sezone

Začetek sezone

Preberi več
Paprika – brez nje ne gre!

Paprika – brez nje ne gre!

Preberi več
Dragocena kopriva

Dragocena kopriva

Preberi več

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila