Vrtec Beltinci

Vrtec Beltinci
22-Maj-2017

Tudi otroci iz Vrtca Beltinci so letos posejali  semena slovenskih avtohtonih sort SPAR Kot nekoč in skrbeli za rast rastlin. V vrtcu so že imeli zeliščni vrt, ki so ga letos v sklopu naravoslovne obogatitvene dejavnosti pripravili za sejanje semen avtohtonih sort vrtnin.

Vzgojiteljici in koordinatorki projekta sta najprej otrokom predstavili projekt ohranjanja avtohtonih sort SPAR Kot nekoč in jih seznanili s pripomočki za delo na vrtu, ki smo jih podarili vrtcem. Nato so se lotili čiščenja plevela, celotna ekipa sodelavcev Vrtca Beltinci pa je pomagala pripraviti gredice. Otroci so pri delu na vrtičku zelo uživali in se marsičesa novega naučili. Zdaj hodijo opazovat rast pridelka in upajo, da bo čim večji.

Oglejte si, kako je potekalo njihovo delo in kako pridno so obdelovali svoje vrtičke.

 

Deli s prijatelji
Vsi aktualno

Preberi več zanimivih vsebin

Začetek sezone

Začetek sezone

Preberi več
Skrb za solato na vrtu

Skrb za solato na vrtu

Preberi več
Paprika – brez nje ne gre!

Paprika – brez nje ne gre!

Preberi več

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila