Mali vrtičkarji kot nekoč

Mali vrtičkarji kot nekoč
25-Maj-2017

Spomladi smo deset vrtcev povabili, da se nam pridružijo pri projektu ohranjanja slovenskih avtohtonih sort SPAR Kot nekoč. Podarili smo jim zemljo, gnojilo, semena avtohtonih sort vrtnin, lopatke in grabljice.  Spodbudili smo jih, da v svojih vrtčevskih zelenjavnih vrtičkih posejejo semena in da nam pošljejo utrinke. Otroci so se najprej spoznali s semeni, gnojili in pripomočki za obdelavo vrtička, nato pa pripravili gredice in posejali semena. Nekaj semen so za vzgojo sadik dali tudi v šotne lončke. Pridno so zalivali male rastlinice in nestrpno čakali na pridelke. Danes nekateri že pobirajo prvo zelenjavo avtohtonih sort. Povabili smo jih, da si iz nje sami pripravijo tudi slastno popoldansko malico ali z njimi popestrijo kosilo v vrtcu.

Vsem malim vrtičkarjem, njihovim staršem ter vzgojiteljicam in vzgojiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje in prisrčen odziv.

Sodelujoči vrtci (oglejte si utrinke s klikom na posamezen vrtec):

Deli s prijatelji
Vsi aktualno

Preberi več zanimivih vsebin

Dragocena kopriva

Dragocena kopriva

Preberi več
Vrtičkanje z Metko – o meni

Vrtičkanje z Metko – o meni

Preberi več
Paprika – brez nje ne gre!

Paprika – brez nje ne gre!

Preberi več

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila